Nagrada grada Sombora 2020.

Proteklog vikenda na novoizgrađenoj „adrenalinskoj“ stazi u Rančevu održana je prva auto-kros trka za „Veliku nagradu grada Sombora“.

 Na takmičenju je učestvovalo četrdesetak takmičara iz četiri kluba koji su stigli iz Rume, Beograda, Miletića i Sombora.

U klasi do 1.200 kubika najbolji je bio Goran Milić, dok je u klasi do 1.400 kubika najbrži bio Željko Brkljač. U klasi do 1.600 kubika najbolju trku odvezao je Nikola Milić, a u klasi preko 2.000 kubika prvo mesto zauzeo je Stojan Avramović.

Kako je istakao direktor trke Goran Ratković, auto kros je disciplina koja raste i polako zauzima mesto koje joj pripada: „Ovo je disciplina koja je još u povoju, koja iz godine u godinu raste. Prošle godine smo imali samo jednu stazu u Miletiću, sada imamo tri staze, tako da auto-kros raste iz godine u godinu.

Sve je više i klubova i vozača, uvodimo nove klase, više automobila, vozni park je mnogo bogatiji nego nekada. Bližimo se nekim pravilima Centralno evropske zone i mislim da smo na dobrom putu da to za koju godinu bude jedna jako dobra priča“, rekao je Ratković. 

Kako se navodi u Izveštaju sa trke, takmičenje je organizovao je „AMSK 025“ iz Sombora, čiji su predstavnici ovom prilikom uručili zahvalnice za podršku organizaciji takmičenja Gradu Somboru, zameniku gradonačelnice Antoniu Ratkoviću, članu Gradskog veća za oblast omladine i sporta Antoniji Nađ Kosanović i predsedniku Sportskog saveza grada Sombora Zoranu Bojiću

Trke na adrenalinskoj stazi u Rančevu donele su i bodove učesnicima Šampionata Srbije u auto – krosu.

 

 

Prijatelji sajta