Nagrada "DeArte 2019" u Bijeljini 23. i 24.03.2019

 

U organizaciji auto – moto i karting kluba OPTIMA MOTORSPORT iz Bijeljine, za vikend, 23. i 24. marta, održava se prva auto – kros trka za šampionat Republike Srpske, Prvenstvo Srbije i Kup BiH u našem gradu. Trka će biti pet u ovoj godini, plus jedna auto – slalom trka, najavio je u ime kluba Mladen Rebrinović. 

 Riječ je o manifestaciji koja je počela prošle godine kao KUP takmičenje u auto – krosu, a ove godine to je podignuto na viši nivo. Trke su prijavljene za takmičenja u okviru KUP BIH, OTVORENOG PRVENSTVA RS I NACIONALNOG ŠAMPIONATA SRBIJE u disciplini auto – kros.

  “U subotu 23. marta, sa početkom u 10 časova, je trening za startne pozicije, 24. marta od 10 časova su trke, na lokaciji stara šljunkara ,,BuK promet’’, na Pavlovića putu. Očekujemo veliki odziv takmičara kako iz naše zemlje, tako i iz regiona. Očekuje se više od 60 vozila na stazi.

Važno je spomenuti da imamo podršku Sportskog auto – moto saveza BiH (SAMSBH), Sportskog auto – moto saveza Republike Srpske (SAMS RS) i Sportskog auto – karting saveza Srbije (SAKSS).

 Naš klub se takmiči u okviru šamponata BiH u automobilizmu i trenutno imamo oko 45 aktivnih takmičara u disciplini auto – krors i 15 takmičara koji se aktivno takmiče na kružnim, brdskim i auto – slalom trkama.

 U ovoj godini prijavili smo pet trka za KUP BiH i Otvoreno Prvenstvo RS u okviru discipline auto – kros, jednu trku u auto – slalomu, koja je, takođe, u okviru Prvenstva BiH i Otvorenog prvenstva RS.

Kako Bijeljina ima veliki broj zaljubljenika u auto – sport, sam naš klub broji 60 aktivnih takmičara koji se takmiče u više disciplina auto – sporta, a trenutno se ne održavaju nikava takmičenja ovog ranga i zbog toga na takmičenju za vikend očekujemo veliki odziv kako učesnika, tako i gledalaca’’,

precizirao je Rebrinović i najavio da za sljedeću godinu planiraju konkurisati za trke u okviru šampionata CEZ – Centralna evropska zona, gdje bi imali i takmičare iz Bugarske, Mađarske, Austrije, Italije….

Prijatelji sajta