Nagrada Bečeja 2023

Opština Bečej se, uz podršku Autocross asocijacije Srbije, priprema za finalnu trku Autocross prvenstva, koja će biti održana ovog vikenda na nekadašnjem hipodromu u Bečeju kod Tise.

Dane Mandić, član opštinskog veća za sport, omladinu i turizam, najavio je ovaj novi događaj koji će doneti dozu adrenalina svim posetiocima.

Trke će se odvijati tokom subote i nedelje, 21. i 22. oktobra, počevši od 9 časova ujutro, a postoji predlog da se naredne godine događaj održi u junu, istovremeno sa manifestacijom Bečej noću.

Očekuje se učešće skoro 50 takmičara iz Srbije i regiona, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Kako je pojasnio Dane Mandić, da bi se realizovala ovakva trka, potrebno je oko 960 hiljada dinara, a opšina Bečej je, zahvaljujući radu entuzijasta iz Autocross asocijacije, koji su obezbedili semafore, opremu za merenje i koji su uredili stazu po svetskim standardima, izdvojila ispod 500.000 dinara.
„Lokacija je svakako idealna za održavanje ovakvog događaja jer ima dolmu, prirodnu zaštitu i preglednost za gledaoce”, naveo je Mandić.

Predsednik asocijacije, Zoran Karalić, naglasio je da je Autokros sport u kojem se voze specijalno pripremljena vozila sa četiri točka na kratkoj zemljanoj stazi. Naglasio je takođe da trka ima šest kategorija, kao i dodatne – Super Baggy, Baggy 1600, Junior Baggy i Baby Baggy.
„Finalna trka održaće se u nedelju od 14 časova, dok je podela nagrada, pehara i medalja, planirana za 16:30 časova.”

Staza u Bečeju je dugačka 950 metara sa zemljanom podlogom, uključujući pet levih i jednu desnu krivinu, sa minimalnom širinom od 12 metara.

Prva trka bila je održana u Sremskoj Mitrovici u maju ove godine, druga u avgusta u Somboru i treća će biti ovog vikenda u Bečeju.

Prijatelji sajta