Autokros - Nagrada Opštine Odžaci 2021. - CEZ

Prvog vikenda jula ASK „Drajver“ na čelu sa Veljkom Kocićem organizovao je treće ovosezonsko takmičenje u disciplini auto kros u Srpskom Mletiću „Nagrada Opštine Odžaci 2021“, koje se može uzeti za primer kako se profesionalno pristupa realizaciji, koje je pored nacionalnog šampionata bodovano i za Centralnoevropsku zonu (CEZ).

Pored organizacionog dela, vredni hvale su i sami akteri, tačnije takmičari koji iz trke u trku demonstriraju sve viši nivo profesionalnosti i pored činjenice da su jedna od najmlađih disciplina auto sporta u velikoj porodici Sportskog auto karting saveza Srbije. Pomenutoj činjenici sasvim sigurno u dobroj meri su kumovali i najstariji sportski funkcioneri, što negde naginje da spoj „deca“ i „dede“ može biti uspešan recepet za boljitak.

U klasi 1 od pet takmičara najuspešniji bio je Velibor Kostić za volanom opel korse, ostvarivši pet sekundi prednosti u finalnoj trci u odnosnu na drugopalsiranog Gorana Milića u tojoti jaris. Klasu 2 u konkurenciji sedam takmičara obeležio je foto finiš u finalnom okršaju. Petar Cikota u škodi fabiji bio je brži za osam desestih delova sekunde od Radoslava Radoslavljevića u pežou 206.

Jedanaest takmičara viđeno je u klasi 3 gde su pobednika odlučivali hiljaditi delovi sekunde. Slavio je Nikola Miljković u pežou 206 ispred Saše Veljkovića u daevu neksi za 996 hiljaditih delova sekunde. Tačno deset takmičara nastupilo je u klasi 4, a bez premca bio je Igor Milošević u opel astri koji je Željka Mraovića takođe u opel astri ali OPC „ostavio“ da kroz cilj prođe sa 25 sekundi zaostatka.

Vladimir Kaić za volanom ford siere u klasi 5 bio je bez premca, čemu u prilog govori i prednost od skoro 20 sekundi u odnosu na drugopalsiranog Dragana Zarića u BMW-u 320. U najjačoj klasi slavio je Matija Ulemek u audiju TT.

Plasmani

Klasa 1: 1. V. Kostić, 2. G. Milić, 3. M. Suhalj
Klasa 2: 1. P. Cikota, 2. R. Radosavljević, 3. S. Šarenac
Klasa 3: 1. N. Miljković, 2. S. Veljković, 3. A. Milinov
Klasa 4: 1. I. Milošević, 2. Ž. Mraović, 3. V. Radosavljević
Klasa 5: 1. V. Kaić, 2. D. Zarić, 3. A. Drobina
Klasa 6: 1. M. Ulemek

 

Prijatelji sajta