Auto Kros - Nagrada grada Sombora 2021.

Prva auto-kros trka za Veliku nagradu grada Sombora održana je proteklog vikenda na novoizgrađenoj “adrenalinskoj“ stazi u Rančevu. Na takmičenju je učestvovalo četrdesetak takmičara iz četiri kluba koji su stigli iz Rume, Beograda, Miletića i Sombora.

U klasi do 1200 kubika najbolji je bio Goran Milić, dok je u klasi do 1400 kubika najbrži bio Željko Brkljač. U klasi do 1600 kubika najbolju trku vozio je Nikola Milić, a u klasi preko 2000 kubika prvo mesto zauzeo je Stojan Avramović.

Ovo je disciplina koja je još u povoju, koja iz godine u godinu raste. Prošle godine smo imali samo jednu stazu u Miletiću, sada imamo tri staze, tako da auto-kros raste iz godine u godinu. Sve je više i klubova i vozača, uvodimo nove klase, više automobila, vozni park je mnogo bogatiji nego nekada. Bližimo se nekim pravilima Centralno evropske zone i mislim da smo na dobrom putu da to za koju godinu bude jedna jako dobra priča – rekao je direktor trke Goran Ratković.

Takmičenje je organizovao je AMSK 025 iz Sombora, čiji su predstavnici ovom prilikom uručili zahvalnice za podršku organizaciji takmičenja.

Trke na adrenalinskoj stazi u Rančevu donele su i bodove učesnicima Šampionata Srbije u auto–krosu.

Prijatelji sajta